Maanantaina 20 uutta koronavirustartuntaa, altistumisia voimisteluharjoituksissa ja Hyrylän terveysasemalla

Maanantaina 22.2. Keusoten alueella todettiin 20 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain: Hyvinkää yksi, Järvenpää viisi, Nurmijärvi kolme, Mäntsälä kaksi, Pornainen yksi ja Tuusula kahdeksan. Tartuntalähteet: jatkotartuntoja perhepiirissä, osa on vielä jäljittämättä. Koronatartuntoja keväästä alkaen yhteensä 1881. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 2997 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 1652 Keusoten asukasta.

Viime viikon ilmaantuvuusluku historian korkein

Viikolla 7 koronatartuntatapauksia oli yhteensä 141. Keusoten alueen ilmaantuvuusluku ajalta 8-21.2. oli 148,5 / 100 000 / 14 vrk, eli tähän mennessä koronahistorian korkein. Viime viikon suurimmat tartuntalähteet olivat: jatkotartunta perhepiirissä, juhlat päiväkodissa (67 altistunutta), jatkotartunnat päiväkodissa, rakennustyömaa, muut työpaikat, juhlat ja illanistujaiset. Tartunnoista 11 tapausta ei voitu jäljittää.

Koronarokotuksissa käynnistyi maanantaista alkaen 65 - 69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusajanvaraus. Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16. Numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittopyyntöön vastataan ja rokotusaika annetaan sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla. Takaisinsoiton viivästymiseen on syytä varautua. Koronarokotteiden saatavuus hidastaa rokottamista. Rokotusaikataulu ja rokotustietoa verkkosivuillamme www.keusote.fi/koronarokotukset

Tuusulassa ja Pornaisissa altistumisia koronavirukselle

Tuusulassa voimisteluseuran Keski-Uusimaa Teamgymin harjoituksissa, Veskulan toimipisteessä, on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Voimisteluharjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 14.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 10 henkilöä.

Pornaisissa Parkkojan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 18.-19.2. Altistuneet oppilaat asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Altistuneita on yhteensä noin 25 henkilöä.

Todetut koronavirustapaukset ovat seulontatestissä osoittautuneet s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Tuusulassa Hyrylän terveysasemalla on tapahtunut henkilökunnan altistuminen koronavirukselle. Koronavirusaltistumisen vuoksi joudumme supistamaan palveluita Tuusulan terveysasemilla 19.2-5.3.2021 välisenä aikana. Tänä aikana voimme hoitajan ja lääkärin vastaanottopalveluissa hoitaa vain kiireellistä hoitoa vaativat asiat. Toivomme, että kiireettömissä asioissa yhteys terveysaseman hoitovastaavaan otetaan 6.3.2021 jälkeen. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa. Jo varatuista ajoista olemme yhteydessä asiakkaisiin. Hyrylän terveysasemalla asioineet asiakkaat eivät ole altistuneet koronavirukselle. 

Yleisohjeet koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 23.2.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN