Usein kysytyt kysymykset tukihenkilötoiminnasta

Onko kaikkien tukihenkilöksi hakevien osallistuttava tukihenkilövalmennukseen? Myös alan koulutuksen käyneiden?

Kyllä kaikkien tulee osallistua tukihenkilövalmennukseen, sillä valmennus on jokaisen oma prosessi toimintaan mukaan lähtemisestä ja sitoutumisesta. Sosiaalialalla tai muulla soveltuvalla alalla työskentelevien on tärkeää löytää vapaaehtoisena tukihenkilönä toimimisen rooli, joka on erilainen kuin toimiessa  ammatillisessa  roolissa lasten tai nuorten kanssa. 

Tukihenkilön tulee olla 18-vuotta täyttänyt. Onko tukihenkilöksi hakeville asetettu yläikärajaa?

Ei ole asetettu. Eri ikäisiä ja erilaisia tukihenkilöitä tarvitaan, sillä lasten tarpeet ja toiveet tukihenkilöstä ovat erilaisia. Tarvitaan nuoria tukihenkilöitä, joilla on oma lapsuus ja nuoruus tuoreessa muistissa, ja tarvitaan isovanhempi ikäisiä tukihenkilöitä lapsille, joilla kenties puuttuvat omat isovanhemmat. 

Kuka maksaa toiminnasta aiheutuneet kulut, kun esimerkiksi tukihenkilö käy lapsen tai nuoren kanssa elokuvissa tai syömässä?

Tukihenkilölle maksetaan jokaisesta tapaamisesta kulukorvaus, joka kattaa toiminnasta aiheutuneet kohtuulliset kulut. Kaiken yhdessä tekemisen ei tarvitse olla maksullista. Yhtä arvokasta on käydä lapsen kanssa yhdessä kävelyllä tai tehdä yhteinen metsäretki.

Tuleeko tukihenkilön asua Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella?

Toiminnan piirissä olevat lapset tulevat Keusoten alueelta, mutta tukihenkilö voi asua Keusoten ulkopuolellakin kohtuullisen matkan päässä. Tukihenkilön ja tukilapsen kotien välillä matkan tulisi olla maksimissaan noin 50 km.

Millaista tukea tukihenkilö saa toimiessaan lapsen tai nuoren kanssa?

Perhehoitoyksikkö Pihlajan sosiaaliohjaaja ja lapsen vastuutyöntekijä alueella ovat tukihenkilön tukena lapsen tukihenkilöprosessissa. Toimiville tukihenkilöille järjestetään muutaman kerran vuodessa yhteisiä tapaamisia, joissa he voivat jakaa kokemuksia sekä vertaistukea. Pihlaja tarjoaa tukihenkilöille myös täydennyskoulutusta ja virkistystä vuosittain.
Päivitetty 11.12.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029

Asiakaslaskut:

p. 019 226 0950 (viestipalvelu)
asiakaslaskut@keusote.fi


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN

Hyvinvointialueen valmistelu

Soteuudistus.fi