Koti TV -kanava ikäihmisille

Keusote on aloittanut yhteistyön ikäihmisille suunnatun Koti TV -kanavan kanssa

Koti TV on katsojille maksuton TV-kanava, joka tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11–13.

Koti TV -kanavasta kannattaa kertoa omille senioriläheisille ja auttaa heitä löytämään kanava omasta televisiostaan. Koti TV näkyy Keusoten jäsenkunnissa antenni-tv:ssä kanavalla 33, DNA:n ja Telian kaapeli-tv:n kanavapaikalla 66 ja Ålcomin partner-operaattoreiden kanavalla 99. Nettiä käyttävät voivat seurata lähetystä suorana verkko-osoitteessa: www.kotitv.fi

Ohjelmasisältö

Koti TV vastaa kanavan ohjelmatarjonnasta ja Keusote puolestaan pyrkii omilla juttuaiheillaan tavoittamaan paremmin jäsenkunnissaan asuvia verkkopalveluja käyttämättömiä ikäihmisiä. Alkuvaiheessa Keusote viestii Koti TV:n kautta esimerkiksi koronatiedotukseen liittyvistä asioista.

Koti TV:n etäkuntoutushetket toteutetaan istuen ja seisten, jolloin ne sopivat toimintakyvyltään eri tasoisille ikäihmisille. Kunto-ohjeita toistetaan viikoittain, jolloin liikesarjat tulevat hyvin tutuksi.

Kuntoutustunneista vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy, jolla on lähes 40 vuoden kokemus senioreiden, ikäihmisten ja muistisairaiden fysioterapiasta ja kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta. Kulttuurisisältöä kanavalle tuottaa muun muassa Suomen kansallismuseo.

Koti TV:tä kokeiltiin Keusoten alueella joulukuussa 2020 ja saatu palaute oli erittäin positiivista:

”Ikäihmisille kohdennettu ohjelma, jossa esimerkiksi liikunta oli toteutettu juuri kohderyhmälle, tempo oli rauhallista ja helposti omaksuttavaa. Juuri tämän tyyppistä ohjelmaa on kaivattu ja siitä on paljon hyötyä.”

Miten löydän kanavapaikan televisioon?

Tarkista löytyykö Koti TV jo televisiosta kanavalta 33 (antenni-tv), kanavalta 66 (DNA:n ja Telian kaapeli-tv) tai Ålcomin partner-operaattoreiden kanavalta 99. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Ohjeet antenni-tv:n kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 puhelinnumerossa 020 411 7676 tai sähköpostitse info@digita.fi

Automaattinen kanavahaku

  • Paina kaukosäätimestä MENU-nappia
  • Valitse päävalikosta ASENNUS tai KANAVAHAKU. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja
    ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla
  • Valitse valikosta AUTOMAATTINEN KANAVAHAKU
  • Toimi näytön ohjeiden mukaan


Lisätietoja:


Katri Patronen, erityisasiantuntija, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote), katri.patronen@keusote.fi

Laura Busi, asiantuntija, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote), laura.busi@keusote.fi

Tämän sivun lyhytosoite on: www.keski-uudenmaansote.fi/KotiTV

kotitv_kanava02.jpg

Päivitetty 15.6.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN