Siirry sisältöön

Oletko nähnyt tai kohdannut lähisuhdeväkivaltaa?

Läheisimmissä ihmissuhteissa tapahtuva väkivaltaan puuttuminen ja osapuolten auttaminen vaatii usein monen eri tahon toimintaa. Lähisuhdeväkivalta voi olla luonteeltaan esimerkiksi fyysistä, henkistä tai seksuaalista. Väkivalta voi olla myös toisen ihmisen perustarpeiden tyydyttämisen estämistä tai laiminlyömistä. Väkivaltaisissa ihmissuhteissa ilmenee yleensä useampia väkivallan muotoja, jotka muuttuvat ajan myötä.

Lähisuhdeväkivaltaa voi olla vaikeaa tunnistaa, mutta on tärkeää hakea apua, jos epäilet että sinuun, lapseesi tai läheiseesi kohdistuu väkivaltaa. Apua on tarjolla väkivaltaa kokeneille tai väkivallan tekijöille esimerkiksi hyvinvointialueen, kotikunnan tai järjestöjen toimesta.
Sinulla on oikeus saada apua. Älä jää yksin!

Ole yhteydessä tilanteesi mukaisesti alla oleviin tahoihin

  1. Akuutti tilanne

    Akuuteissa väkivaltatilanteissa ota aina yhteys Hätäkeskukseen 112.

  2. Ei akuutti tilanne, ei välitöntä vaaraa

    Ota yhteyttä, kun tarvitset välttämätöntä ja kiireellistä apua tai tukea sosiaalisissa hätä- tai kriisitilanteissa tai sinulla on suuri huoli toisen ihmisen tilanteesta. Palvelemme arkipäivinä ma-to klo 8–15 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina klo 8–13. Aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen

    Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saat apua elämän äkillisissä kriisitilanteissa. Huolehdimme tilanteista, jotka vaativat sosiaaliviranomaisen välittömiä toimenpiteitä ja annamme akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa.

    Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysapuun otetaan yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle.